Bir yıldan fazla TOGG kullandım. Şu anda da şirketimin verdiği Opel Frontera EV kullanıyorum. Aradaki fark ne…
Summary
Bir kullanıcı TOGG ve Opel Frontera EV'yi uzun süre kullanarak karşılaştırıyor: TOGG daha iyi menzil ve şarj performansı sunuyor, ancak ekran kararma gibi yazılımsal sorunlar yaşıyor; Opel ise teknik hatalarla (el freni, aynalar) ve Türkiye'de OpelConnect uygulamasının olmayışıyla sorun yaratıyor. TOGG'un Opel'den 200 bin TL daha pahalı olmasına rağmen daha pratik olduğunu savunuyor.
Summarized by ThreadOut AI from the full thread. May miss nuance — read the thread below.
Bir yıldan fazla TOGG kullandım. Şu anda da şirketimin verdiği Opel Frontera EV kullanıyorum. Aradaki fark ne derseniz, biri Rolls Royce diğeri Şahin. Şöyle ki: 🧵 1- Opel Fronteranın menzili 400km.Şehir içinde taş çatlasa 300-310km gidiyor. 2- Asıl hikaye uzun yolda. ++
Haber Report@HaberReport · Sep 1, 2026Fatih Altaylı: "Yabancı misafirlerimize TOGG’u göstermek hoşuma gidiyor. Ancak bu bazen ters tepiyor. Geçenlerde otomobil dünyasından bir dostum ve ailesi geldi. Her zamanki gibi TOGG’la karşılandılar. Otomobile bayılmışlar; konforu, genişliği, donanımı, ekranları anlata anlata bitiremediler. Ertesi gün Stratonikeia antik kentine gezmeye giderken olanlar tam bir felakete dönüşmüş. Aracın ekranları bir anda kararmış. Hepsi. Kilometre göstergesi, diğer havalı göstergeler, ekranlar. Hepsi simsiyah. Tabii misafirler panik. Aracın kontrolden çıktığını, gaz ve frenin de tutmayacağını düşünerek çığlık atmaya başlamışlar. Şoförleri bunun sorun olmadığını zaman zaman meydana geldiğini ama otomobilin yürüyen aksamı ile ilgisi olmadığını anlatmaya çalışmış ama paniği engelleyememiş. Önlerine çıkan ilk akaryakıt istasyonuna girmişler. Şoför otomobili kapatmış, birkaç dakika sonra açtığında her şey normale dönmüş ama misafirler epey bir korkmuş. Otomobile tekrar binmeye zar zor ikna olmuşlar. Bana bunu anlatan misafirime “Bu zaman zaman karşılaşılan bir sorun. Ama tehlike yaratmıyor.” dedim. “İyi de, bu belli ki bir yazılım meselesi. Eğer çok kere karşılaşılıyorsa niye düzeltmiyorlar? Böyle bir şey İngiltere’de olsa kıyamet kopar.” dedi. Üç aydır ilk kez böyle bir şey oldu, o da size denk geldi. Bizde kıyamet falan da kopmuyor. Alışığız böyle şeylere diye düşündüm ama diyemedim."
Uzun yolda yakıt tüketimi o kadar artıyor ki, menzil 150kmlere düşüyor. Sıkıntı çekmemek için en az 100km de bir şarj etmeniz gerekiyor. Ankara'ya en az 4 şarj molasıyla gidiliyor. TOGG'da tam şarjla yola çıktığınızda 1 mola ile varabiliyorsunuz. ++
3- Hikayenin en zor kısmı şarj.Araç 60KW civarı şarjla başlıyor ancak %50 şarj olduktan sonra şarj hızı düşmeye başlıyor.%80 sonrası 8-10KW ile şarj oluyor. Zaten menzil az olduğu için %100 şarj etmeden yola çıkmak istemiyorsunuz.Bu da şarj istasyonunda en az 1,5 saat beklemek++
demek. 4-Opelde de sorunlar oluyor. Bazen el freni hatası veriyor. Bazen aynalar açılmıyor. Her defasında yolun ortasında durup; stop edip tekrar çalıştırmak gerekiyor. Bu hatalar 2 haftalık Opel deneyimimde 3er-4er defa başıma geldi. Gelelim TOGG'un ekran kararma hatasına. ++
Bir yıldan fazla kullandığımız TOGGda v1.5 öncesi 2-3 defa ekran kararması yaşadım.1.5 sonrası yaşamadım. Bana göre bu hata yazılımsal değil.Olsaydı şimdiye kadar çoktan çözülürdü.İşlemci-hafıza ve yazılım karışımı bir problem.Oluşması biraz da kullanımla alakalı (youtube vs).++
Avrupalıların tepkisi çok da önemli değil. Onlar kendilerinden olmayan herşeyi küçümsemeye alışkınlar. Ayrıca can korkusu onlarda farklı bir boyutta. Yıllarca birlikte yaşadım bilirim. Dışardan gelen birçok ürünü eksiklikleri ile birlikte kabul ediyoruz. ++
IPhone 2ler, 3ler; ilk zaman Teslaları hata doluydu. Aynı toleransı kendi markalarımıza da gösterelim. Ör: Opellerde OpelConnect uygulaması TRde yok, başka ülkelerde var. Şarjı kartla başlatıyorsun. Başında beklememek için 1,5 saat sonra geliyorsun ki, şarj %40da durmuş. ++
Adam uygulamayı senin ülkende aktif etmediği için 1,5 saat boşuna zaman kaybediyorsun. Ama buna isyan eden bir tane bile Opel sahibi görmedim. Aynısı TOGGda olsa istasyonlarda TOGGunu yakan insanlar görürdük. ++
Fatih Altaylı'nın karın ağrısı da diğer konu. TOGG'lar İtalya'dan geliyor korosunun ön saflarındaydı.Fabrika ile ilgili videolara bile kulp bulmuştu. Ama TOGG yöneticileri adam kalmamış gibi Fatih'i davet edip ağırladılar. Ondan sonra tiwitler değişti. Bir iyi, bir kötü...
Peki fiyatları nasıl, bu kadar farka değiyor mu diye bakayım dedim. Togg v1 uzun menzil 2.2269.668TL Opel Frontera GS 2.068.500TL civarı Yani milli araba yerine Alman alıp bu kadar eziyet çekmenin bedeli sadece o 200binTLlik fark. Değer mi? Takdir sizin.